„Am aflat pentru prima dată despre programul Erasmus în primul an de facultate și încă de atunci am știu că e o experiență pe care nu ar trebui să o ratez. Un an mai târziu am plecat cu un întreg bagaj de speranțe, vise, dar și îngrijorări. Urma să fiu departe de casă, departe de tot ceea ce cunoșteam, departe de familie și prieteni. În Padova am ajuns cu mult entuziasm și cu dorința de a valorifica întreaga experiență de student la una dintre cele mai prestigioase universități din Italia.
Perioada în care am fost studentă Erasmus a reprezentat o adevarată provocare care mi-a impus să îmi depășesc limitele și cred că cel mai important m-a făcut să ies din zona mea de confort. Să fii student Erasmus înseamnă, întâi de toate, maturizare deoarece ești nevoit să te descurci singur într-o altă țară, să îți gestionezi timpul, obligațiile sau chiar banii, să comunici și să înveți într-o altă limbă, să te obișnuiești cu un alt mediu, să te adaptezi la un alt sistem de învățământ, și lista ar putea continua.
Pe lângă un strop de maturitate și responsabilitate această experiență mi-a lărgit orizonturile, am avut ocazia de a cunoaște într-o oarecare măsură alți oameni și un alt stil de viață, mi-a permis să văd cum e să studiezi într-o universitate așa de mare precum cea din Padova și nu în ultimul rând m-am lovit de oameni și situații care și-au lăsat amprenta într-un mod pozitiv. Cele șase luni petrecute în Padova au trecut pe nesimțite și la final au venit și câteva regrete. Cel mai mare regret și poate singurul cu adevărat important este că nu am avut posibilitatea de a sta mai mult, iar dacă aș da timpul inapoi aș alege fără să stau pe gânduri o mobilitate pe un an de zile. Padova a rămas orașul meu de suflet, la care adesea mă gândesc și pe care aș vrea să îl vad ori de cate ori am ocazia. Experiența mea Erasmus a fost una cu urcușuri și coborâșuri, cu mult entuziasm și cu dezamăgire uneori, dar trecând peste toate acestea, a fost una dintre cele mai frumoase experiențe din viața mea. Dacă aș da timpul înpoi, știind deja cum se vor desfășura lucrurile, aș spune fără ezitare da acestei provocări.”